Phyllostachys aureosulcata (Kínai aranycsíkos bambusz)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys aureosulcata , Kínai aranycsíkos bambusz növényleírásJó tűrőképességű, szép megjelenésű, nagy termetű bambusz, magassága optimális esetben a 9-10 métert is elérheti. Fagytűrése nagyon jó, talajban nem válogat, a szárazságot jól tűri. 3-4 cm átmérőjű, sötétzöld színű szárain a barázdák aranysárgák. Lombozata szép sötétzöld, egészséges. Fiatal hajtásai ehetőek, kellemes ízűek, az őket borító szárhüvelyek dekoratívak, lilásan csíkozottak, a szárak alsó része néha cikkcakkosan fejlődik. Figyelemre méltó, szép növény, bármelyik kert elsőrangú dísze. Hosszú, egyenes szárai sokrétűen felhasználhatók. Zóna:6a

Személyes átvétel esetén általában sokkal nagyobb méretű bambuszokat is tudunk adni, ugyanilyen áron! A szoliter méretek árait egyedileg alakítjuk ki, mert ezek méretben nagyon eltérőek lehetnek! Ezekkel kapcsolatban a 202094209-en tudunk felvilágosítást adni. 


Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:80-200

Minőség:K5-8, FL

Ár : 4 950 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys atrovaginata (Egyenesszárú Zöld Óriásbambusz) | Phyllostachys aureosulcata `Aureocaulis` (Aranyszárú bambusz) »