Hibiscus syriacus `Woodbridge` (Woodbridge szíriai mályvacserje)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Hibiscus syriacus `Woodbridge`, Woodbridge szíriai mályvacserje növényleírásA piros szín sajnos hiányzik a kerti hibiszkuszok színvilágából, a Woodbridge fajta az, amelyik ezt a leginkább megközelíti!

Thomas Jefferson (1801-1809-ig az USA elnöke) nagy kedvelője volt a mályvacserjéknek és a házának a kertjében sok fajta volt megtalálható. Talán miatta is a Viktoriánus korabeli Amerika egyik legkedveltebb dísznövénye volt egészen a második világháborúig.

Eredeti, természetes élőhelye Koreában, Kínában és Északkelt-Indiában található, de egy időben tévesen azt hitték, hogy a Közel-Keletről származik, innen a fajneve, a syriacus.

Dél-Korea nemzeti virága!

Népszerűsége egy ideig csökkenőben volt, de csodálatos virágú újabb fajtáinak megjelenésével ismét hódít! Nagyon könnyen nevelhető, edzett, ellenálló, nyáron hosszan és látványosan virágzó cserje, mely nyírott, vagy nyíratlan sövények létesítésére is kiváló!

 

6a USDA-zóna

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:25-40

Minőség:K2-3

Ár : 1 950 FtElőző / következő növényünk:


« Hibiscus syriacus `Starburst Chiffon` (Starburst Chiffon kerti mályvacserje) | Hippophae rhamnoides `Opylovac` (Opylovac porzós homoktövis) »