Phyllostachys glauca (Kék bambusz) - Enciklopédia

 
 

Elérhetőség: A növény jelenleg nem rendelhető

Leírás

Hazájában 6-14 m magasra nőhet, hazánkban a legkedvezőbb feltételek közt 8-10 m-es magasság és 6-8 cm-es szárvastagság elérése valószínűsíthető. Fiatal hajtásai nagyon szép, kékes árnyalatúak, feltűnő kontrasztot adva a kihajtáskor a szárat védő vöröses buroklevelekkel. Fénylő sötétzöld lombozatával, impozáns termetével és jó fagytűrésével (-23-25°C) igen értékes faj. A jó vízellátást meghálálja. Az erős szeleknek jól ellenáll, sövénynek is elsőrangú. Rügyei ehetőek, anyaga feldolgozásra kiválóan alkalmas. Zóna:6a

Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal. Bár a telepítést követően kissé több odafigyelést igényelnek, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

Fényigény:

N/A

Nedvesség:

N/A

pH:

N/A

Méret:

100-150