Phyllostachys heteroclada (Kínai vízibambusz) - Enciklopédia

 
 

Elérhetőség: A növény jelenleg nem rendelhető

Leírás

Kínában honos, 6-8 méteres magasságot elérő faj, sajátossága, hogy a rizómáiban légcsatornák húzódnak, így az időszakos vízborítást, és a nedvesebb, vizenyősebb termőhelyet is jól bírja, ahol más bambuszok már szenvednének. Korán, már általában április végén kihajtó bambusz, fiatal szárai fehéres, viaszos bevonatúak, egyenesek, zöldek, a teljesen beérett szárak szürkések, legnagyobb vastagságuk 5 cm körüli lehet. Lombozata nagyon szép sűrű. Sövénynek, szoliternek, illetve vízpartokra egyaránt ültethető. Rügyei ehetők. Zóna:6a

Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal. Bár a telepítést követően kissé több odafigyelést igényelnek, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

Fényigény:

N/A

Nedvesség:

N/A

pH:

N/A

Méret:

150-300