Malus domestica `Ormánsági káposztás alma` (Alma: Ormánsági káposztás alma)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Malus domestica `Ormánsági káposztás alma`, Alma: Ormánsági káposztás alma növényleírás Mint neve is mutatja, az Ormánságból származó, kiváló minőséget adó nyári alma! Már július közepén szedhető, húsa ropogós, lédús, kifejezetten édes-aromás, nem jellegtelen, és nem is savanykás, mint a legtöbb nyári alma! Teljes érésben színe világoszöld, némi sárgás fedőszínnel. Mérete is mutatós, a közepes és a nagy közé tehető! Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy vetekszik a legújabb nemesítésű nyári almákkal! Soha nem permeteztük, a kiültetéstől számított harmadik évében hozta az első, (kb. 10 db) szép nagy termést, lendületesen fejlődő, egészséges, mára kb. 2,5 méteres kis fiatal fánk! Az almalé-szezon az ő érésével tekinthető megkezdettnek, tökéletesen kiegészíti a savanykásabb, illetve jellegtelenebb ízű korai almákból készülő első almalevet (azokkal együtt préselve, vagy azok levével keverve)!

Érdemes belegondolni, hogy a legtovább tárolható téli almák, illetve a legkorábbi nyári almák fogyaszthatósági ideje között szinte már csak 1-1,5 hónap szünet van, így csaknem egész évben ihatunk frissen préselt BIO!!!-almalevet!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:3a

Méret:30-50

Minőség:K2

Ár : 2 750 FtElőző / következő növényünk:


« Malus domestica `Oliwka Zólta` (Alma: Oliwka Zólta (Olivka Zolta)) | Malus domestica `Oszlopos zöld alma` (Alma (Balkonalma): Oszlopos zöld alma) »