Malus domestica `Suncats` (Alma: Suncats oszlopos alma)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Malus domestica `Suncats`, Alma: Suncats oszlopos alma növényleírásA kis helyet foglaló, szűk kertekben, vagy akár balkonokon, teraszokon nevelhető, oszlopos alakú gyümölcsfajták iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. A korábbi oszlopos növekedésű almafajták (mint pl. a Ballerina fajtacsoport) azonban számos almabetegségre voltak fogékonyak, emiatt nem feleltek meg maradéktalanul a vásárlók elvárásainak, hiszen ki akar a lakótér közelében permetezni?!! És egyáltalán, kerüljük a vegyszerek használatát mindenhol, ahol csak lehet!

  

A Geisenheimi Kutatóintézet új, "Proficats" oszlopos almasorozata teljesen kielégítiezt a jogos igényt! Ezek a szenzációs új fajták az összes almabetegséggel szemben rezisztensek, de minimum nagyon magas ellenállóságot mutatnak, így teljesen vegyszermentesen is tarthatók, nevelhetők!

 

 

Az öko-, illetve bio- termesztés lehetősége mellett e fajták rendszeresen és bőven teremnek, és gyümölcsminőségük is kiváló!

 

 

 

 

A Suncats fajta koraisága miatt is érdekes, augusztus végén szüretelhető fajta. Küllemében a Pinova fajtára emlékeztető, nagyon szép piros színű, kellemes ízű alma. Elsősorban friss fogyasztásra való, tárolni csak néhány hétig lehet.

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:3a

Méret:20-30

Minőség:K2

Ár : 3 500 FtElőző / következő növényünk:


« Malus domestica `Senabija` (Alma (bosnyák): Senabija) | Malus domestica `Várkonyi Jonatán` (Alma: Várkonyi Jonatán) »