Actinidia arguta `Geneva` (Geneva mini kivi, Japán kivi)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Actinidia arguta `Geneva`, Geneva mini kivi, Japán kivi növényleírás A japán kivik, vagy mini kivik teljesen télálló, edzett, gyors növekedésű kúszónövények, melyek támrendszerre, vagy kerítésre futtathatók. Nem igényelnek tűző napot, inkább félárnyékban érzik jól magukat! Megfelelő vízellátás mellett nagyon hamar, akár már a második évtől termőre fordulhatnak! Porzó fajtát mindenképpen ültessünk mellé. A termések nagysága az egres és a kicsi szilva méret közötti lehet, ízük éretten nagyon kellemes édes, aromás! A Geneva fajta termései kerekdedek, pirosas-zöldesek, igen kellemes, muskotályos ízűek! Érési ideje elhúzódó, az első érett terméseket mi általában szeptember második felében találjuk, de nem túl hideg ősz esetén még december elején is akad itt-ott egy-egy szem! Vitamindús, kitűnő csemege, melyet héjestól is lehet fogyasztani. Metszeni nem szükséges, de nyugodtan visszanyírható, ha túlságosan elterjeszkedik. Minden kertben kötelezően ott lenne a helye!

Aszalásra is kiváló, így egész télen át fogyasztható! (Mi nem aszaljuk csontszárazra a gyümölcsöket, inkább csak kissé zselés állagúra, és mélyhűtve tároljuk! Ily módon hihetetlenül frissnek tűnik fogyasztáskor! Az aszalás hőmérsékletét soha nem engedjük kb. 50 °C fölé, így a vitamintartalom is teljes értékű marad!)

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:5b

Méret:35-50

Minőség:K2

Ár : 3 750 FtElőző / következő növényünk:


« Actinidia arguta `Chang Bai Giant` (Chang Bai Giant japán kivi) | Actinidia arguta `Jumbo` (Jumbo mini kivi, Japán kivi) »