Carya kollekció, 3 db-os (Pekán kollekció, 3db-os)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Carya kollekció, 3 db-os, Pekán kollekció, 3db-os növényleírás Az alábbi árért 3 db Carya oltványt küldünk, legalább kettő különböző, kiváló termésű fajtából összeállítva!

pekán dió Észak-Amerikában honos faj, melynek termése háromszor drágább a hazai diókénál. (Meg kell jegyezzük, hogy szebb és finomabb is!) A magról nevelt pekán fák termése azonban általában sajnos többnyire nem érik be hazánkban, mert a termés /mag/ szinte biztosan a hosszú tenyészidejű fajtákról származik, általában USA-beli, vagy Dél-Afrikai termelőktől. Mindez annak ellenére, hogy egyébként a hazai adottságok mellett kiválóan fejlődő és tökéletesen télálló növényről van szó! Ugyanakkor a pekán termőterülete egészen Kanadáig felhatol, ahol az ültetvények egy része a mienknél sok esetben kedvezőtlenebb körülmények közt található! Az északi fajták korai érésűek, így ezek ott is gyönyörű termést adnak!

 

Ezekből az északi fajtákból kínálunk most oltványokat, melyek az ültetést követő 3. - 4. évtől már teremhetnek, ha a gondozás egyébként megfelelő (a három vesszőparipánk: gyommentesség, tápanyag, víz...).

 

A Carya fajták (pekán diók) további komoly előnye, hogy azokat a Juglans regia fajtákat gyötrő diólégy nem károsítja!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:15-30

Minőség:K3-5

Ár : 39 950 FtElőző / következő növényünk:


« Carya illinoiensis `Wichita` MAGCSEMETE (Pekán dió: Wichita MEGCSEMETE) | Castanea sativa x mollissima `Bouche de Betizac` (Bouche de Betizac Eurázsiai hibrid szelidgesztenye) »