Amelanchier alnifolia `Thiessen` (Thiessen mézalmácska)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Amelanchier alnifolia `Thiessen`, Thiessen mézalmácska növényleírás A kék áfonyához hasonló, kiváló minőséget adó, nagy gyümölcsű kanadai mézalmácska fajta, mely már júniusban szüretelhető, így a korábbi érésűek közé tartozik. Sövénynek is ültethető, értékes és finom gyümölcsöt adó növény, melyet pl. Kanadában hatalmas ültetvényeken termesztenek! A termés fogyasztása nyersen is élvezetes, de sokféleképpen fel is dolgozható: lekvároknak, aszalványnak, süteményekhez, gyümölcslének, szörpnek, bornak, likőrnek, pálinkának...

A Thiessen fajta 2-3 méter magas bokrai 1,5-2 méteres szélességet érnek el és akár a 70 éves kort is megérhetik! Áprilisban hófehér virágtömegével díszít, emellett kiváló méhlegelő is. Tökéletesen télálló, talajban nem válogat és kifejlett korában a szárazabb nyarakat is jól tűri, de a megfelelő terméshozás érdekében érdemes időnkénti öntözéssel kényeztetni.

Hazánkban mostanában kezdjük felfedezni a mézalmácskákat, de saját tapasztalataink alapján is megerősíthetjük, hogy nagy jövő előtt álló, értékes és magas élvezeti értékű gyümölcsök!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:4a

Méret:20-30

Minőség:K2

Ár : 3 500 FtElőző / következő növényünk:


« Amelanchier alnifolia `Smoky` (Greatberry Farm) (Smoky (Greatberry Farm) mézalmácska) | Amygdalus communis `Robijn` (Mandula: Robijn) »